Kukurydza z grilla

(fastfood)

Grillowane warzywa to jest to! Oto szybki przepis na super smaczną kukurydzę. Zimą można ją przyrządzić w piekarniku i przypomnieć sobie smak wakacji - w końcu taka przekąska sprzedawana jest chyba we wszystkich wakacyjnych kurortach na południu Europy!

gotowe w 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Kolby oczyszczamy z liści i włosków, myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem.

  2. 2
    Step2Logo

    Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Do rondelka wkładamy masło i rozgrzewamy, dodajemy czosnek, sól i odrobinę soku z cytryny.

  3. 3
    Step3Logo

    Kolby smarujemy masłem i układamy na dobrze rozgrzanym ruszcie. Od czasu do czasu przekładamy, uzupełniając glazurę z masła. Po 15 minutach kukurydza jest gotowa. Doskonale smakuje sama, ale można ją dodawać do grillowanego mięsa i ryb. Smacznego!

Kukurydza z grilla
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję