Kulebiak

(magdakrakow)

Duży piróg z farszem :)

gotowe w 60 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • ciasta francuskiego ok 30x50 cm 1 arkusz
  • grzybów suszonych 150 gram
  • kapusty kiszonej 200 gram
  • cebule 2 sztuki
  • Jajko 1 sztuka
  • Sól 0.5 szczypty
  • pieprz 0.5 szczypty
  • majaranek 0.5 szczypty
  • listki laurowe 0.5 szczypty
  • Ziele angielskie 0.5 szczypty
  • Olej 0.5 litra

Przygotowanie: 40 minut Gotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Cebule posiekaj, podsmaż na oleju, dodaj wcześniej wymoczone suszone grzyby (ew można zamienić na 30 dag pieczarek które wcześniej trzeba pokroić)

  2. 2
    Step2Logo

    Kapustę odciśnij, jeśli była kwaśna, wymocz. Ugotuj z przyprawami tak, by większość wody odparowała. Pokrój, wymieszaj z grzybami i cebulą, dopraw do smaku.

  3. 3
    Step3Logo

    Nałóż farsz na prostokąt ciasta, zwiń i dokładnie zlep brzegi. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz ok 20 min w temp 180 st C

Kulebiak
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję