Kurczak po wietnamsku przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Kuchnia wietnamska dla wielu z nas wciąż jest tajemnicą. Warto skusić się na wypróbowanie przepisów z tego regionu, ponieważ cechują się doskonałym połaczeniem ziół, niepotykanym nigdzie indziej. Zacznijmy od kurczaka po wietnamsku...

gotowe w 60 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 45 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Kurczaka kroimy w grubszą kostkę, mieszamy z przyprawami i posiekanym czosnkiem.

  2. 2
    Step2Logo

    Na patelni z odrobiną oliwy rozpuszczamy cukier, aby powstał karmel. Dorzucamy kurczaka i dusimy tak, aby cały pokrył się karmelem. Możemy podlać wodą.

  3. 3
    Step3Logo

    Następnie podlewamy sosem sojowym, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem, aż kurczak delikatnie zmienił kolor na ciemniejszy.

  4. 4
    Step4Logo

    Do całości dodajemy posiekane w piórka cebulki.

  5. 5
    Step5Logo

    Podajemy z ryżem, surówką lub frytkami.

Kurczak po wietnamsku przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję