Łosoś z grilla przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb. Istnieje wiele przepisów na przyrządzenie tej smacznej i wartościowej ryby. Łosoś z grilla to bardzo lekka potrawa, która zadowoli z pewnością nawet tych, którzy są na diecie.

gotowe w 1 godzina 45 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 15 minut Dodatkowo: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Dzielimy łososia na 4 porcje. Przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce.

  2. 2
    Step2Logo

    Zieleninę myjemy, drobno siekamy. Czosnek kroimy na małe kawałeczki a następnie ucieramy z odrobiną soli i soku z cytryny.

  3. 3
    Step3Logo

    Wszystkie skladniki dodajemy do miękkiego masła i całość dokładnie ucieramy. Na koniec doprawiamy pieprzem.

  4. 4
    Step4Logo

    Dzwonki łososia układamy bezpośrednio na ruszcie średnio nagrzanego grilla lub na aluminiowej tacce. Pieczemy z każdej strony 5-7 minut, następnie każdy kawałek zawijamy w folię aluminiową, dodajemy masło i dusimy przez 5 minut.

  5. 5
    Step5Logo

    Podajemy z grillowanymi warzywami i przyrumienionym pieczywem.

Łosoś z grilla przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję