Maca żydowska

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Maca to tradycyjny chleb żydowski, który kształtem i składem nawiązuje do wypieków, które spożywał Naród Wybrany przed ucieczką z Egiptu.

gotowe w 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Łączymy wodę z mąką i wyrabiamy jednolite ciasto, następnie rozwałkowujemy je na płaskie placki i kroimy w tradycyjne wzory - kwadraty lub prostokąty.

  2. 2
    Step2Logo

    Pieczemy w temperaturze 200 stopni, aż staną się chrupkie. Dobrze smakują zarówno ze słodkimi dodatkami, jak i słonymi. Smacznego!

Maca żydowska
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję