Makaron pappardelle z tuńczykiem i kaparami w sosie maślano-cytrynowym

(przepisycom)

To proste i szybkie danie nie wymagające zasobnej spiżarki ani zbytnich umiejętności

gotowe w 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 10 minut Dodatkowo: 5 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Makaron gotujemy Al dente z dodatkiem łyżki soli ( minuta krócej niż zaleca producent )

  2. 2
    Step2Logo

    Na patelni roztapiamy masło i dodajemy skórkę otartą z jednej cytryny. Po 2-3 minutach zdejmujemy z ognia

  3. 3
    Step3Logo

    Ugotowany makaron odcedzamy, mieszamy z sosem maślano-cytrynowym, Dodajemy kapary oraz tuńczyka. Całość delikatnie mieszamy

  4. 4
    Step4Logo

    Nakładamy na talerze, skrapiamy oliwą, doprawiamy pieprzem i posypujemy parmezanem

  5. 5
    Step5Logo

    Smacznego

Makaron pappardelle z tuńczykiem i kaparami w sosie maślano-cytrynowym
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję