Mięsne roladki na cieście francuskim

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Roladki z ciasta francuskiego z dodatkiem ulubionych kiełbasek, to idealna przekąska na rodzinne pikniki i przyjęcia. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu i mało pracochłonne. Ta smaczna przekąska zasmakuje niejednemu dziecku!

gotowe w 30 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • Kiełbaski 6 sztuk
  • Ulubiony sos 0.5 szklanki
  • Ciasto francuskie 400 gram
  • Jajko 1 sztuka
  • Mak 1 garść
  • Sezam 1 garść

Przygotowanie: 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Rozwałkuj ciasto francuskie na długie paski o długości ok. 13- 15 cm. Szerokość uzależnij od wielkości kiełbasek. Na środkowej części pasków rozprowadź ulubiony sos.

  2. 2
    Step2Logo

    Delikatnie usuń skórę z kiełbasek i tak przygotowane umieść na cieście, tam gdzie znajduje się sos.

  3. 3
    Step3Logo

    Krawędzie ciasta sklej ze sobą wykorzystując ubite jajko. Tak powstałą rulon pokrój na niewielkie, kilkucentymetrowe kawałki.

  4. 4
    Step4Logo

    Przygotowane roladki umieść na natłuszczonej blaszce do pieczenia, posmaruj je z wierzchu jajkiem i posyp nasionami maku i sezamu.

  5. 5
    Step5Logo

    Całość piec przez ok 15 min w piekarniku, z termoobiegiem, nagrzanym do 190 stopni Celsjusza . Roladki wyciągnij gdy będą złociste i wyrośnięte.

Mięsne roladki na cieście francuskim
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję