Mintaj w słodkiej panierce

Dodaj ocenę
Ocena 5
Oddano 1 głos. Średnia ocena: 5

(natalina4)

Wygląda tak samo ładnie jak smakuje.

gotowe w 35 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Filety z mintaja rozmroź, dokładnie osusz i przypraw. Marchewki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wsyp bułkę tartą i wymieszaj .

  2. 2
    Step2Logo

    Na talerzyku roztrzep jajko ze szczyptą soli i pieprzu. Mąkę wsyp na osobny talerzyk. Ryby obtocz w mące, jajku i marchewce z bułką .

  3. 3
    Step3Logo

    Olej rozgrzej na patelni Włóż ryby smaż z obu stron na złoto , po około 3 minuty na każdą stronę. Osącz z tłuszczu. Skrop sokiem z cytryny. Podawaj z ziemniakami.

Mintaj w słodkiej panierce
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję