Naleśniki ze szpinakiem

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Dzieciaki są wielkimi fanami naleśników, jednak nie przepadają za szpinakiem - jak więc przemycić to "zakazane" warzywo? Zrobić zielone naleśniki ze szpinakiem!

gotowe w 1 godzina 30 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 1 godzina 10 minut Gotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Od szpinaku poodcinaj „ogonki”, starannie umyj. Zalej niewielką ilością wrzątku i gotuj przez około 5 minut, odcedź i zmiksuj.

  2. 2
    Step2Logo

    Przygotuj ciasto z mąki przesianej przez sito i zmiksowanej z mlekiem, imbirem, gałką muszkatołową i szczyptą soli, odstaw na 45-60 minut. Jaja roztrzep, wlej do ciasta dodaj podgotowany wcześniej szpinak i wymieszaj.

  3. 3
    Step3Logo

    Na rozgrzanej i wysmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.

  4. 4
    Step4Logo

    Aby przygotować farsz na dużych oczkach tarki utrzyj ser a szynkę drobno posiekaj i dodaj szczypior oraz posiekane orzechy włoskie. Wszystkie te składniki starannie wymieszaj.

  5. 5
    Step5Logo

    Usmażone naleśniki posmaruj farszem i zwiń w rulon lub kopertę. Następnie połóż na rozgrzaną patelnię i smaż, aby się zarumieniły po obu stronach.

  6. 6
    Step6Logo

    Danie można podać samodzielnie do dowolnego sosu z sezonową surówką.

Naleśniki ze szpinakiem
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję