Ogórki małosolne

(widelec)

Ogórki małosolne są niekwestionowanym hitem każdej zimy, zwłaszcza jeżeli zostały przyrządzone własnoręcznie. Pasują do mięs i kanapek. Można je również zajadać samodzielnie, co też najczęściej czynię.

gotowe w 3 dni 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Dodatkowo: 3 dni

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Obieramy czosnek, myjemy ogórki i wraz z koprem, układamy w słoju.

  2. 2
    Step2Logo

    Gotujemy wodę z solą, kiedy przestygnie, zalewamy ogórki.

  3. 3
    Step3Logo

    Ustawiamy w ciemnym i dość ciepłym miejscu. Kisimy przez 3-5 dni. Smacznego!

Ogórki małosolne
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję