Ostrygi z masłem czosnkowym
Tomasz
(gotujpl)
Ostrygi doskonale komponują się nie tylko z sokiem z cytryny, ale świetnie pasuje do nich także masło czosnkowe. A jak przyrządzone są najlepsze? To już chyba tylko kwestia gustu...
Łatwe
Twoja notatka
- Dodaj do książki kucharskiej
- Dodaj do listy zakupów
- Dodaj do ulubionych
- Drukuj
- Wyślij na maila do siebie
- Wyślij artykuł na maila znajomego
Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 5 minut
Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:
Metoda przygotowania:
-
1
Ostrożnie zdejmujemy górną część muszli i odkładamy ostrygi na blaszkę.
-
2
Czosnek siekamy i wraz z masłem wrzucamy na patelnię. Kiedy rozpuści się, polewamy wnętrze ostryg, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy serem.
-
3
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C przez około 6 minut.
-
4
Ostrygi podajemy przyozdobione posiekaną natką pietruszki. Doskonale wyglądają w otoczeniu innych owoców morza. Smacznego!
