Ostrygi z masłem czosnkowym

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Ostrygi doskonale komponują się nie tylko z sokiem z cytryny, ale świetnie pasuje do nich także masło czosnkowe. A jak przyrządzone są najlepsze? To już chyba tylko kwestia gustu...

gotowe w 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 5 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Ostrożnie zdejmujemy górną część muszli i odkładamy ostrygi na blaszkę.

  2. 2
    Step2Logo

    Czosnek siekamy i wraz z masłem wrzucamy na patelnię. Kiedy rozpuści się, polewamy wnętrze ostryg, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy serem.

  3. 3
    Step3Logo

    Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C przez około 6 minut.

  4. 4
    Step4Logo

    Ostrygi podajemy przyozdobione posiekaną natką pietruszki. Doskonale wyglądają w otoczeniu innych owoców morza. Smacznego!

Ostrygi z masłem czosnkowym
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję