Pappardelle ze speckiem i mascarpone

(pegasuspr)

Danie doskonałe na zimę, gdy potrzeba zwiększonej dawki kalorii.

gotowe w 22 minuty

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • Makaron Pappardelle Barilla 250 gram
  • serek mascarpone 200 gram
  • speck 100 gram
  • Cebula 20 gram
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 20 gram
  • Czosnek 1 ząbek
  • Bazylia świeża 6 liści
  • sól i pieprz 1 szczypta

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 7 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Na patelni - przez ok. minutę - podsmażać posiekaną cebulę z czosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek. Kiedy całość się zarumieni, wyjąć czosnek, wrzucić speck pokrojony w drobną kostkę i podsmażyć.

  2. 2
    Step2Logo

    Ugotować makaron Pappardelle Barilla według wskazówek na opakowaniu, odsączyć i połączyć z przygotowanym wcześniej speckiem i mascarpone.

  3. 3
    Step3Logo

    Udekorować bazylią i podawać na gorąco.

Pappardelle ze speckiem i mascarpone
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję