Papryka faszerowana kaszą jaglaną

(bezglutenowa)

Kasza jaglana jest w polskiej kuchni trochę niedoceniana, jednak kiedy już uda nam się ją odkryć, nie możemy przestać jej używać! Jest smaczna i uniwersalna - na słodko i na słono. Z dodatkiem przypraw będzie świetnym farszem do papryki.

gotowe w 40 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Kaszę przepłukujemy i zalewamy wodą z solą. Gotujemy, aż będzie sypka.

  2. 2
    Step2Logo

    Siekamy czosnek, listki mięty, łączymy z majerankiem i resztą przypraw. Mieszamy z jogurtem. Zalewamy kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy.

  3. 3
    Step3Logo

    Papryki przekrawamy na pół (lub odkrawamy samą górę, zależnie od preferencji i nakładamy farszu. Zapiekamy przez około 30 - 40 minut, aż papryka zmięknie. Smacznego!

Papryka faszerowana kaszą jaglaną
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję