Paprykarz ze szczupaka

Wiktoria (cysia) Wiktoria

Smaczne i zdrowe.

gotowe w 1 godzina 15 minut

Średnie

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 45 minut Gotowanie: 20 minut Dodatkowo: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Szczupaka pokroić na duże kawałki, wyjąć ości, posolić i odstawić na 30 minut.

  2. 2
    Step2Logo

    Cebule drobno pokroić, podusić na maśle,dodać mąkę i lekko podsmażyć. Dolać wody. Włożyć pokrojonego szczupaka, dodać oczyszczone, pokrojone na kawałki papryki, pokrojone pomidory bez skórki i gotować przez 10 minut.

  3. 3
    Step3Logo

    Zalać śmietaną, zagotować i pozostawić na małym ogniu przez 20 minut. Doprawić solą i mieloną papryką. Paprykarz podawać z kładzionymi kluseczkami. Kluseczki i rybę polać zrumienioną na maśle tartą bułką.

  4. 4
    Step4Logo

    Paprykarz można również zrobić z lina i karpia. Lina przed sprawieniem należy sparzyć wrzątkiem.

Paprykarz ze szczupaka
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję