Penne Rigate alla Norma

(pegasuspr)

Danie, które oderwie od codziennej rutyny.

gotowe w 37 minut

Średnie

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • Penne Rigate Barilla 400 gram
  • Bakłażan 250 gram
  • solony ser ricotta 80 gram
  • krojone pomidory w zalewie 400 gram
  • Cebula 50 gram
  • oliwa z pierwszego tłoczenia 30 mililitrów
  • Bazylia świeża 6 liści
  • Czosnek 1 ząbek
  • oliwa do smażenia 1 szczypta

Przygotowanie: 12 minut Gotowanie: 25 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Pokroić bakłażan w kostkę, posolić lekko i odstawić na ok. 20 minut.

  2. 2
    Step2Logo

    Rozgrzać na patelni na dużym ogniu taką ilość oliwy, aby móc całkowicie zanurzyć kostki bakłażana, szybko podsmażyć je na złoty kolor, wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

  3. 3
    Step3Logo

    Posiekać cebulę i czosnek. Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu, podgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, kostki bakłażana, pomidory, sól i pieprz. Całość wymieszać i smażyć przez ok. 15 minut.

  4. 4
    Step4Logo

    W międzyczasie ugotować makaron Penne Rigate Barilla w dużej ilości osolonej wody, wymieszać z przygotowanym wcześniej sosem, udekorować bazylią i tartym serem ricotta. Podawać na gorąco.

Penne Rigate alla Norma
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję