Pieczarki faszerowane przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Pieczarki są to grzyby, które mogą występować w naszych posiłkach jako pieczarki faszerowane.

gotowe w 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Z pieczarek odcinamy nóżki i delikatnie oprószamy vegetą - najlepiej Ziarenkami Smaku. Mięso drobiowe mielimy, łączymy z majonezem, 1 jajkiem, 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy Ziarenkami Smaku, solą i pieprzem.

  2. 2
    Step2Logo

    Pieczarki wypełniamy farszem, tworząc kule. Pieczarki najpierw obtaczamy w 2 jajkach, następnie w bułce tartej (5 łyżek).

  3. 3
    Step3Logo

    Smażymy na rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.

  4. 4
    Step4Logo

    Pieczarki faszerowane najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Pieczarki faszerowane przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję