Pieczarki marynowane przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Pieczarki marynowane może wykonać praktycznie każdy, gdyż jest to potrawa niewymagająca specjalnych zdolności czy doświadczenia. Wystarczy zastosować się do instrukcji zawartych w naszym przepisie.

gotowe w 8 godzin 27 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 12 minut Dodatkowo: 8 godzin

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    W średnim garnku mieszamy ocet winny z czerwonego wina z oliwą, pokrojoną w cienkie plastry cebulą. Dodajemy sól, suszoną pietruszkę i rozgnieciony czosnek.

  2. 2
    Step2Logo

    Doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, następnie dodajemy grzyby.

  3. 3
    Step3Logo

    Gotujemy na wolnym ogniu 10-12 minut, mieszamy od czasu do czasu.

  4. 4
    Step4Logo

    Przekładamy do sterylnych pojemników i trzymamy w lodówce, aż do momentu podania.

Pieczarki marynowane przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję