Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

(anetkalove)

Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne nadają się idealnie na spotkanie ze znajomymi, ale równie dobrze w towarzystwie ulubionej sałatki sprawdzą się jako lekki obiad. Najlepiej zrobić spore ilości, bo szybko znikają z talerza.

gotowe w 1 godzina 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • Mięso mielone 300 gram
  • Cebula 50 gram
  • Duże pieczarki 500 gram
  • Jajka (jedno do panierki) 2 sztuki
  • Czosnek 1 ząbek
  • Olej 1 litr
  • Bułka tarta 1 sztuka
  • Sól 1 szczypta
  • Pieprz 1 szklanka

Przygotowanie: 60 minut Gotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Pieczarki umyc odciąć nóżki na samej górze,posolic i odstawić na chwilę. Odcięte nóżki,cebulę pokroic w kostkę z przyprawami, jajkiem i zmiażdżonym czosnkiem dodac do mięsa.

  2. 2
    Step2Logo

    Farsz wymieszać, nadziać kapelusze pieczarek, otoczyć w jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

  3. 3
    Step3Logo

    Nagrzać piekarnik do 180-200 stopni ,układać pieczarki na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Zapiekać 20- 30 mint.

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję