Pizza domowa przepis

(italia)

Pizza to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest bardzo uniwersalna, a dobrą pizzę możemy przygotować z dowolnych składników, nawet jeżeli nasza lodówka świeci pustkami ;)

gotowe w 50 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 25 minut Dodatkowo: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Filety anchois oraz oliwki kroimy wzdłuż na połówki.

  2. 2
    Step2Logo

    Przygotowujemy ciasto na pizzę według przepisu Ciasto na pizze

  3. 3
    Step3Logo

    Przygotowujemysos do pizzy według przepisu Sos do pizzy

  4. 4
    Step4Logo

    Pizzę smarujemy sosem, pozostawiając wokół wolny brzeg o szerokości 1 cm. Układamy na wierzchu mozzarellę, anchois i oliwki. Odstawiamy pizzę w ciepłym miejscu na około 15 minut. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220°C.

  5. 5
    Step5Logo

    Pieczemy 20-25 minut, aż ciasto wyrośnie i przyrumieni się, a ser się roztopi. Kroimy na porcje i podajemy.

Pizza domowa przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję