pomidorowe spaghetti

Piotr (peters) Piotr

Włoskie spaghetti z mięsem mielonym, w pysznym aromatycznym sosie pomidorowym.

gotowe w 60 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 55 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Pomidory koktajlowe kroimy na pół. Dodajemy pomidory z puszki i sok pomidorowy. Przyprawiamy bazylią, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek. Gotujemy na małym ogniu około godziny, aż sos zgęstnieje.

  2. 2
    Step2Logo

    Mięso mielone doprawiamy kolendrą, imbirem, pieprzem i solą. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, mięso smażymy rozdrabniając je na małe cząsteczki.

  3. 3
    Step3Logo

    Gotujemy makaron spaghetti.

  4. 4
    Step4Logo

    Na talerze nakładamy makaron, mięso, sos, parmezan. Dekorujemy świeżymi liśćmi bazylii.

pomidorowe spaghetti
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję