Portorykańskie smażone babany

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Niezwykle egzotyczna przystawka, sporządzona z większych i twardszych braci bananów - babanów. W ten sam sposób możemy przygotować przekąskę z doskonale znanych nam bananów.

gotowe w 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 5 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Babana rozkrawamy na plasterki. Wrzucamy na olej i smażymy po kilka minut z każdej strony.

  2. 2
    Step2Logo

    Zdejmujemy z patelni i spłaszczamy za pomocą talerzyka.

  3. 3
    Step3Logo

    Zanurzamy babany w wodzie i ponownie wrzucamy na patelnię. Solimy do smaku i podajemy. Smacznego!

Portorykańskie smażone babany
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję