Przekładaniec

(adamek210199)

:D

gotowe w 60 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    1 cukier wanilinowy, pół kostki palmy, niepełna szklanka ciepłej wody wszystko razem ugotować dosypując powoli połowę żelatyny. Pozostawić do przestygnięcia. Wszystko wykonać dwukrotnie

  2. 2
    Step2Logo

    Rozdzielić 7 jajek na żółtka i białka, do żółtek dodać 1 jajko całe ubić to dosypująć 8 łyżek cukru, a na koniec dodać letnią żelatynę. wylać na wyłożoną folią spożywczą blache i odstawić do lodówki.

  3. 3
    Step3Logo

    7 białek ubić dodając 7 łyżek cukru. Pianę podzielić na 2 częśći do jednej dodając 2-3 łyżki kakao. Do obu części dodajemy po połowie pozostałej żelatyny i po kolei wylewamy na ciasto. Najpierw masa czekoladowa, póżniej masa biała, ważne aby zachować odpowiedni odstęp czasu aby warstwy stężały.

  4. 4
    Step4Logo

    Na koniec wlewamy rozrobioną gęstniejącą galaretkę.

Przekładaniec
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję