Przepyszna szarlotka

(mb281996)

Ciasto jest kruche. Przepysznie smakuje. Warto go zrobić to ciasto,gdy wybieramy się na wycieczkę w góry. Do ciasta daje się 1 szklankę cukru,a do jabłek się daje też 1 szklankę cukru. Polecam ten przepis!

gotowe w 1 godzina 30 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 30 minut Dodatkowo: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Margarynę,jajka i cukier utrzeć w makutrze do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Ciasto zagnieść,tak,aby odchodziło od ręki. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.

  2. 2
    Step2Logo

    Jabłka obrać,przetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i smażyć je dodając cynamon,cukier i kisiel

  3. 3
    Step3Logo

    Ciasto podzielić na 2 równe części. Pierwszą część rozwałkować,włożyć na blachę i przełożyć ostudzonymi jabłkami. Przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 60 minut. Po upieczeniu ciasto wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Smacznego!

Przepyszna szarlotka
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję