Pstrąg z warzywami z grilla przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Okres wakacji to czas na potrawy z grilla. Warto wtedy spróbować nowych dań, takich jak pstrąg z warzywami. Pstrąg ma delikatne mięso, które bardzo szybko poddaje się grillowaniu. Jeżeli uda nam się go dobrze doprawić, to będzie to prawdziwa uczta!

gotowe w 50 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Koperek i natkę pietruszki myjemy, osuszamy, a następnie drobno siekamy. Marchewkę oraz białą część pora myjemy, kroimy w cienkie paski i parzymy we wrzątku. Papryki myjemy i kroimy w paski.

  2. 2
    Step2Logo

    Skórę i wnętrze pstrąga oprószamy solą oraz pieprzem.

  3. 3
    Step3Logo

    Przygotowujemy 4 płaty folii aluminiowej, smarujemy oliwą. Układamy na nich pstrągi. Do środka ryb wkładamy posiekane zioła, na wierzch kładziemy warzywa, plasterek cytryny i całość skrapiamy białym winem.

  4. 4
    Step4Logo

    Zawijamy pakunki na rogach, kładziemy na rozgrzanym grillu i pieczemy 15-20 minut.

Pstrąg z warzywami z grilla przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję