Puree ziemniaczane przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Puree ziemniaczane to świetna alternatywa dla gotowanych ziemniaków. Idealnie komponuje się ze smażonymi mięsami, m.in. z kotletem schabowym i wątróbką.

gotowe w 1 godzina 5 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 50 minuty

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ubijamy dokładnie tłuczkiem.

  2. 2
    Step2Logo

    Nagrzewamy piekarnik do temperatury 165°C.

  3. 3
    Step3Logo

    W dużym garnku dobrze mieszamy tłuczone ziemniaki, serek, śmietanę, mleko, sól cebulową. Do smaku dodajemy pieprz i wkładamy do dużego naczynia żaroodpornego.

  4. 4
    Step4Logo

    Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 165°C przez 50 minut.

  5. 5
    Step5Logo

    Podajemy posypane koperkiem lub zieloną cebulką.

Puree ziemniaczane przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję