Puree ziemniaczane przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Puree ziemniaczane to świetna alternatywa dla gotowanych ziemniaków. Idealnie komponuje się ze smażonymi mięsami, m.in. z kotletem schabowym i wątróbką.

gotowe w 1 godzina 5 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 50 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ubijamy dokładnie tłuczkiem.

  2. 2
    Step2Logo

    Nagrzewamy piekarnik do temperatury 165°C.

  3. 3
    Step3Logo

    W dużym garnku dobrze mieszamy tłuczone ziemniaki, serek, śmietanę, mleko, sól cebulową. Do smaku dodajemy pieprz i wkładamy do dużego naczynia żaroodpornego.

  4. 4
    Step4Logo

    Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 165°C przez 50 minut.

  5. 5
    Step5Logo

    Podajemy posypane koperkiem lub zieloną cebulką.

Puree ziemniaczane przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję