Pyry z gzikiem

(bezglutenowa)

Szybki pomysł na mało skomplikowany, ale wyśmienity obiad? Poznańskie pyry z gzikiem*! Przepisów na to danie jest co nie miara, jednak po długich poszukiwaniach, udało mi się znaleźć ten najlepszy. Smacznego! *ziemniaki z białym serem ;)

gotowe w 30 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Do gziku używamy około 250 gram twarogu w kostce.

  2. 2
    Step2Logo

    Ziemniaki dokładnie myjemy i układamy w garnku, zalewamy wrzącą wodą, solimy i gotujemy przez około 20 minut. Po ugotowaniu obieramy ze skórki.

  3. 3
    Step3Logo

    Twarożek układamy w miseczce, zalewamy połową śmietany i łączymy widelcem. Siekamy cebulkę, dodajemy do sera. Dosalamy. Polewamy ziemniaki i zajadamy!

Pyry z gzikiem
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję