Ravioli z grzybami

(italia)

Zamiast kupować kolejne gotowe danie, warto samemu spróbować przygotować ravioli. Nie da się ukryć, że zajmie nam to trochę czasu, jednak efekt będzie z pewnością powalający. Kiedy nabierzemy już wprawy, przygotowywanie tego rodzaju pierożków będzie prawdziwą przyjemnością!

gotowe w 35 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 5 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Siekamy cebulę i wrzucamy na patelnię z odrobiną masła. Siekamy grzybki i dorzucamy do cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem, dusimy na małym ogniu, mieszając co jakiś czas.

  2. 2
    Step2Logo

    Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeżeli mamy maszynkę do makaronu, przepuszczamy ciasto przez nią, jeżeli nie - rozwałkowujemy na dwa, dość wąskie, prostokąty.

  3. 3
    Step3Logo

    Nakładamy farsz co kilka centymetrów i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. Dokładnie sklejamy, likwidując powietrze z kieszonek z farszem. Wycinamy ravioli - charakterystyczne ząbki uzyskamy dzięki maszynce do ravioli.

  4. 4
    Step4Logo

    Gotowe pierożki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Podajemy z tartym serem. Smacznego!

Ravioli z grzybami
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję