Ryba w galarecie

(natalina4)

Bardzo dobra dla ludzi z chorobami układu krążenia.

gotowe w 2 godziny 45 minut

Średnie

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 45 minut Gotowanie: 30 minut Dodatkowo: 1 godzina 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Rybę sprawić i pokroić na 4 części. Z głowy, włoszczyzny, 1 i 1/2 l wody i przypraw ugotować wywar, a na końcu dodać sól. Wywar przecedzić.

  2. 2
    Step2Logo

    Do wywaru dołożyć kawałki ryby. Wyjąć ostrożnie głowę .

  3. 3
    Step3Logo

    Gotować 30 minut na wolnym ogniu , uważając, by ryba się nie rozpadła. Wyjąć rybę i ostrożnie ułożyć na ozdobnym półmisku razem z głową tak, aby utworzyć całość.

  4. 4
    Step4Logo

    Żelatynę rozpuścić w wodzie. Zimny wywar wlać do naczynia, dodać ocet, białka i żelatynę. Ubić i zagotować. Odstawić, aby galareta się sklarowała. Przecedzić przez sito i zalać rybę na półmisku.

Ryba w galarecie
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję