Ryba zapiekana w musztardzie

Dodaj ocenę
Ocena 5
Oddano 1 głos. Średnia ocena: 5

(fastfood)

Co piątek wielu z nas krzywi się na myśl o rybie w panierce. Ile można? Ja mam na to swój sposób - skoro tradycja każe mi jeść rybę (i dobrze, że każe bo rybki są zdrowe!), to jem ją na swój sposób! W musztardzie... Przepis wymaga trochę zachodu, jednak efekt jest zdecydowanie tego wart!

gotowe w 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Filety myjemy, osuszamy i posypujemy solą oraz pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce, wrzucamy na patelnię i smażymy do zrumienienia.

  2. 2
    Step2Logo

    Podgrzewamy bulion, dorzucamy musztardę. Gotujemy, czekając aż sos się dobrze wymiesza i zagęści.

  3. 3
    Step3Logo

    Do naczynia żaroodpornego wkładamy filety i zalewamy sosem musztardowym. Zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami - ziemniakami, frytkami, surówkami...

Ryba zapiekana w musztardzie
  • xenia956 04.10.2012|09.54
    (5)

    rybę można też zapiec pod szpinakiem, nie wyschnie i będzie soczysta http://owocemorza.blogspot.com/2012/08/zapiekanka-z-ryba-szpinakiem-i.html

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję