Ryż z jabłkiem i śmietaną

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Ryż z jabłkiem i śmietaną to słodki obiad, który nie tylko zadowoli każdego amatora słodyczy, ale także małego niejadka. Ryż świetnie komponuje się z ciepłym jabłkiem i jeśli dodamy przypraw typu cynamon, z pewnością rozgrzeje nas i poprawi humor w zimowe dni.

gotowe w 40 minuty

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 20 minuty Gotowanie: 20 minuty

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    W osolonej wodzie ugotuj ryż, następnie odsącz.

  2. 2
    Step2Logo

    Obrane jabłka zetrzyj na tarce i upraż w niewielkiej ilości wody.

  3. 3
    Step3Logo

    Do gęstej śmietany dodaj cukier i cukier waniliowy, wymieszaj.

  4. 4
    Step4Logo

    Na talerz nałóż porcję ryżu, ułóż jabłko i na to wszystko polej przygotowaną śmietanę. Do uzyskania lepszego smaku polewę ze śmietany posyp cynamonem Jeżeli jabłko po prażeniu nie jest wystarczająco słodkie można dodać cukru.

Ryż z jabłkiem i śmietaną
  • adamp 16.04.2012|11.56

    p - 2 zupełnie niezrozumiany

  • nicol 14.10.2012|19.53

    Pyszne,uwielbiam

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję