Sajgonki

(fastfood)

Uwielbiam te małe, tłuste zawijaski kuchni azjatyckiej! W dodatku można je przyrządzić naprawdę szybko. Możemy je jeść razem z ryżem i surówką, albo też maczać w sosie i zajadać palcami.

gotowe w 20 minuty

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minuty Gotowanie: 10 minuty

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Wszystkie składniki drobno siekamy.

  2. 2
    Step2Logo

    Wrzucamy na patelnię w odpowiedniej kolejności - cebula, czosnek, marchewka, grzybki, kapusta. Smażymy przez chwilę, polewamy sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Wbijamy jajko, mieszamy i zdejmujemy z patelni.

  3. 3
    Step3Logo

    Na sekundę zawijamy każdy arkusz papieru ryżowego i rozkładamy na płaskiej powierzchni. Nakładamy po łyżce farszu i i zawijamy jak krokiety.

  4. 4
    Step4Logo

    Gotowe sajgonki wrzucamy na rozgrzany, głęboki olej i smażymy, aż zbrązowieją. Podajemy z sosem słodko-pikantnym i ryżem. Smacznego!

Sajgonki
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję