Sałatka makaronowa przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Makaron o różnych barwach, to nie tylko wspaniały dodatek do zup czy zapiekanek, ale także sałatek. Najlepiej sprawdzają się tutaj większe odmiany, np. świderki, rurki lub farfalle.

gotowe w 2 godziny 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 10 minut Dodatkowo: 2 godziny

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Papryki, cebulkę, pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy, czosnek obieramy i rozgniatamy.

  2. 2
    Step2Logo

    W dużym garnku gotujemy osoloną wodę, wsypujemy makaron i gotujemy przez 8 do 10 minut, aż będzie al dente, odcedzamy.

  3. 3
    Step3Logo

    W dużej misce mieszamy ugotowany makaron z cebulą, papryką, ostrą papryczką, pomidorami, groszkiem, oliwą, solą, czosnkiem, sokiem z limonki, czarnym pieprzem i sokiem pomidorowym.

  4. 4
    Step4Logo

    Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

  5. 5
    Step5Logo

    Dodajemy ser feta. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Sałatka makaronowa przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję