Sałatka z jarmużem

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Jarmuż staje się coraz popularniejszym składnikiem polskich dań. I dobrze, bo zielone, bądź purpurowe, liście tej roślinki to nieocenione źródło białka, błonnika, witamin i soli mineralnych. Poniżej ciekawa propozycja jarmużowej sałatki z grejpfrutem i migdałami. Jeśli chciesz uzyskać więcej informacji o tym wartościowym warzywie- warto zajrzeć tutaj tutaj: <a href="http://www.gotuj.pl/gotowanie/porady/zdrowe-zielone-warzywo-jarmuz/">Zdrowe,zielone warzywo- jarmuż</a>.</p>

gotowe w 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Posiekaj jarmuż na niewielkie kawałki. Dodaj żurawinę i wymieszaj.

  2. 2
    Step2Logo

    Grejpfrut obierz ze skórki, posiekaj w drobną kostkę i dodaj do sałatki. Na koniec dorzuć posiekane migdały.

  3. 3
    Step3Logo

    Całość polej trzema łyżkami sosu tahini.

Sałatka z jarmużem
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję