Sałatka z selera konserwowanego

(kralmar)

Rzadko zdarzają się przepisy z warzyw z puszek lub słoików. Po spróbowaniu tej sałatki, zmienicie zdanie o konserwowanych warzywach.

gotowe w 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • selera 1 słoiczek
  • kukurydzy 1 puszka
  • pora 1 sztuka
  • szczypiorku lub garść szczypiorku mrożonego 1 pęczek
  • papryki czerwonej 1 sztuka
  • jajek 6 sztuk
  • ser żółtego 15 dekagramów
  • sól, pieprz do smaku 1 szczypta
  • Majonez 1 sztuka
  • orzechów drobno usiekanych (obojętnie jakich) 1 garść

Przygotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Ugotować jajka. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Seler ze słoika lub puszki odsączyć i pokroić tak drobno jak szczypiorek. Dodać odsączoną kukurydzę z puszki. Dosypać orzechy.

  2. 2
    Step2Logo

    Dodać drobno posiekany por. Do składników dodać porojoną w drobną kostkę paprykę, ugotowane i skrojone także w kostkę jajka. Posolić i popieprzyć.

  3. 3
    Step3Logo

    Schłodzić w lodówce przez ok. 20 minut. Przed podaniem połączyć z majonezem.

Sałatka z selera konserwowanego
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję