Salsa meksykańska

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Salsa meksykańska to obok guacamole najważniejszy tradycyjny sos meksykański. Jest ostry i wspaniale spisuje się w roli dipu do chipsów, mięsa, sałatek lub warzyw.

gotowe w 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Do miksera włożyć pomidory w kawałkach, rozgnieciony czosnek, sok z limonki, sól, konserwowe zielone papryczki chili (pokrojone w plasterki) oraz posiekaną świeżą kolendrę.

  2. 2
    Step2Logo

    Następnie wszystkie składniki należy zmiksować na wolnych obrotach, do uzyskania preferowanej konsystencji.

Salsa meksykańska
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję