Śledzie po żydowsku z pomarańczami

(natalina4)

Taki śledzik nie tylko od święta.

gotowe w 3 godziny 30 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 3 godziny Dodatkowo: 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Śledzie opłucz. Jeśli są bardzo słone zalej mlekiem i odstaw na 30 minut. Po wyjęciu z mleka osusz i pokrój w pasy.

  2. 2
    Step2Logo

    Jedną pomarańczę, cebulę, jabłko i ogórki pokrój w drobną kostkę. Majonez połącz z pozostałym sokiem z cytryny, dodaj sól, oba rodzaje mielonego pieprzu i szczyptę cukru. Połącz z pokrojonymi owocami i warzywami.

  3. 3
    Step3Logo

    Z pasków śledzi uformuj rożki, zepnij je wykałaczką i napełnij farszem. Odstaw na 2 godzimy do lodówki. Drugą pomarańczę obierz i pokrój w półplasterki.

  4. 4
    Step4Logo

    Przed podaniem udekoruj plasterkami pomarańczy, zieleniną oraz ziarenkami czerwonego pieprzu.

Śledzie po żydowsku z pomarańczami
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję