Spaghetti aglio e olio przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Spaghetti aglio e olio to jedna z prostszych wersji spaghetti. Przepis jest malo wymagający, więc z łatwością możemy raczyć się tym daniem w dni, w które nie mamy ochoty na stanie godzinami przy kuchence.

gotowe w 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Papryczkę chili kroimy w talarki.

  2. 2
    Step2Logo

    W dużej ilości osolonej wody gotujemy makaron, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu; odcedzamy i przelewamy gorącą wodą.

  3. 3
    Step3Logo

    W międzyczasie, w głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek. Dodajemy pietruszkę i chili. Mieszamy z gorącym makaronem, doprawiamy solą i pieprzem.

  4. 4
    Step4Logo

    Podajemy posypane parmezanem.

Spaghetti aglio e olio przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję