Spaghetti z serem i pieprzem

(pegasuspr)

Ciepło w zimie? Słońce mimo szarych dni? Tak, dzięki kuchni, która może przypomnieć nam wakacje. Zima to idealny czas, aby cieszyć się potrawami kuchni włoskiej - gorącymi i bogatymi w składniki odżywcze. Skierujmy się więc w stronę południowego słońca!

gotowe w 10 minut

Średnie

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • spaghetti Barilla 400 gram
  • oliwy z oliwek extra vergin 40 mililitrów
  • startego sera pecorino 100 gram
  • czubata łyżka pieprzu tłuczonego w moździerzu 1 sztuka

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 5 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Wrzuć makaron do wrzącej, osolonej wody i odcedź gdy będzie al dente.

  2. 2
    Step2Logo

    Dodaj oliwę z oliwek extra vergin, starty ser pecorino, pieprz i łyżkę lub dwie (według uznania) wody pozostałej z gotowania makaronu.

  3. 3
    Step3Logo

    Dobrze wymieszaj i podawaj.

Spaghetti z serem i pieprzem
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję