Strogonow przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Zupa strogonow to smaczne i syte danie, nazwane, jak podaje legenda, na część jednego z dyplomatów rosyjskiego cesarza Aleksandra I.

gotowe w 30 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Wołowine kroimy w paski. Grzyby czyścimy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę drobno siekamy.

  2. 2
    Step2Logo

    W dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy wołowinę na średnim ogniu, odwracając od czasu do czasu. Zdejmujemy z patelni.

  3. 3
    Step3Logo

    W pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę i grzyby. Dodajemy paprykę, bulion i śmietanę.

  4. 4
    Step4Logo

    Ogórki kroimy w małą kostkę i dorzucamyi. Doprawiamy sos solą i pieprzem. Dodajemy wołowinę i podgrzewamy całość, nie dopuszczając do wrzenia. Podajemy.

Strogonow przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Dodaj nową opinie
  • adamp 22.11.2012|10.54

    Chyba nie wystarczy "podgrzać"- ale trzeba dusić i to długo

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję