Szaszłyki wołowe

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Te kolorowe szaszłyki wołowe to murowany hit na wszystkich imprezach. Kolor i niespotykany słodki smak sprawią, że grill przestanie kojarzyć się tylko z kiełbaskami.

gotowe w 12 godzin 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 10 minut Dodatkowo: 12 godzin

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Do wody wciskamy sok z całej limonki. Czosnek drobno siekamy. Polędwicę kroimy na większe kostki.

  2. 2
    Step2Logo

    Przygotowujemy marynatę: sos sojowy, cukier, ocet, czosnek, sól, pieprz i wodę z sokiem z limonki mieszamy. Część odlewamy i odstawiamy na później, do smarowania.

  3. 3
    Step3Logo

    Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki.

  4. 4
    Step4Logo

    Pieczarki, paprykę oraz ananasa kroimy na kawałki i, na przemian z mięsem i pomidorkami, nadziewamy na szpikulce. Układamy na grillu i smarując marynatą, pieczemy około 10 minut. Smacznego!

Szaszłyki wołowe
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję