Szwedzka zapiekanka z ziemniaków i łososia

(italia)

Lachspudding to oryginalna nazwa szwedzkiej zapiekanki. Smakuje wyśmienicie i nie jest wymagającym daniem. Do dzieła!

gotowe w 45 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na plasterki, bez obierania. Gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie, odkładamy.

  2. 2
    Step2Logo

    Łososia kroimy na mniejsze kawałki, nacieramy przyprawami.

  3. 3
    Step3Logo

    W żaroodpornym naczyniu układamy warstwę ziemniaków, na to warstwę łososia i znów warstę ziemniaków- czynności powtarzamy do wyczerpania składników.

  4. 4
    Step4Logo

    Rozbijamy jajka i mieszamy z mlekiem i przyprawami. Zalewamy ziemniaki i łososia, posypujemy koperkiem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez ok 20 minut. Smacznego!

Szwedzka zapiekanka z ziemniaków i łososia
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję