Tort czekoladowy przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Klasycznym atrybutem urodzinowego przyjęcia jest tort. Ciemny, ciężki tort czekoladowy przypadnie do gustu wszystkim gościom, zwłaszcza, jeżeli zadbamy o jego atrakcyjne podanie.

gotowe w 50 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 40 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Czekoladę łamiemy na kawałki i topimy wraz z masłem w misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą wodą. Odstawiamy na chwilę, aby ostygło.

  2. 2
    Step2Logo

    Mieszając, dodajemy do czekolady cukier, migdały, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, sól i na koniec, jajka. Jeśli mieszanina jest zbyt rzadka, możemy wmieszać 2-3 łyżki mąki.

  3. 3
    Step3Logo

    Rozgrzewamy piekarnik do 160 C.

  4. 4
    Step4Logo

    Spód tortownicy o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy w przez około 40 minut. Po ostygnięciu, ciasto powinno być w środku nadal nieco mokre.

  5. 5
    Step5Logo

    Przed podaniem, posypujemy ciasto cukrem pudrem.

Tort czekoladowy przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję