Trufle

(bezglutenowa)

Prosty w przygotowaniu, a jakże wykwintny podwieczorek! Trufle przyrządzać można na wiele sposobów, obtaczając w różnych sypkich składnikach i kryjąc w nich różne orzechy.

gotowe w 4 godziny 5 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 2 godziny Gotowanie: 5 minut Dodatkowo: 2 godziny

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Część czekolady kruszymy i w kąpieli wodnej, a kiedy będzie płynna, dodajemy cukier puder i masło.

  2. 2
    Step2Logo

    Wyłączamy ogień i wlewamy creme fraiche oraz likier kawowy. Mieszamy chwilę i wstawiamy do lodówki. Kiedy masa stężeje, kształtujemy z niej małe kulki.

  3. 3
    Step3Logo

    Przygotowujemy polewę - resztę czekolady topimy w kąpieli wodnej, dolewamy ćwierć szklanki mocnej kawy, mieszamy.

  4. 4
    Step4Logo

    Kulki maczamy w polewie i wykładamy na papier do pieczenia. Odstawiamy do stężenia. Przed podaniem możemy je umieścić w papilotkach. Smacznego!

Trufle
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję