Trufle czekoladowe

(natalina4)

Takie małe ciasteczka a ile w nich słodyczy.

gotowe w 60 minut

Średnie

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • Czekolada gorzka 10 dekagramów
  • Czekolada mleczna 10 dekagramów
  • Śmietana kremówka 150 mililitrów
  • Starta skórka z pomarańczy 1 łyżka
  • Brandy 1 łyżka
  • Kakao 5 dekagramów
  • Wiórki kokosowe 5 dekagramów
  • Posiekane orzechy wloskie 5 dekagramów

Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 10 minut Dodatkowo: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Czekolady połam na kawałki i włóż do miski. Śmietanę wlej do rondelka i podgrzej na małym ogniu, ale nie doprowadź do wrzenia. Ciepłą śmietankę wlej do miski z pokruszoną czekoladą, dodaj skórkę z pomarańczy i mieszaj tak długo, aż czekolada się rozpuści. Dodaj brandy, zamieszaj i odstaw do ostygnięcia.

  2. 2
    Step2Logo

    Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formuj z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczaj je w orzechach, wiórkach lub kakao. Trufle przechowuj w lodówce.

Trufle czekoladowe
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję