Upieczone chipsy

(fastfood)

Nasza ulubiona przekąska wcale nie musi ociekać tłuszczem! Upieczone domowym sposobem chipsy, prócz mniejszej kaloryczności, mają również inne zalety - są tańsze, smaczniejsze i z taką ilością przypraw, jaką sami sobie wybierzemy.

gotowe w 50 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 40 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Ziemniaki myjemy i obieramy ze skórki. Za pomocą obieraczki, kroimy je na cienkie plasterki.

  2. 2
    Step2Logo

    Folię aluminiową wykładamy w piekarniku i smarujemy oliwą. Najlepiej sprawdzają się oliwy smakowe, o wyraźnym aromacie.

  3. 3
    Step3Logo

    Rozgrzewamy piekarnik do temperatury około 200 stopni. Układamy na folii plasterki ziemniaków i posypujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Pieczemy przez około 40 minut, sprawdzając co jakiś czas czy są wystarczająco chrupkie.

Upieczone chipsy
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję