Wątróbka drobiowa przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Wątróbka jest źródłem witaminy A, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego narządu wzroku. Przygotowanie obiadu z wątróbką jest niezwykle proste, należy jedynie pamiętać o przyrządzaniu świeżego mięsa i dokładnym namoczeniu go w mleku. Uzupełnienie przepisu o smażoną cebulkę, długo nie pozwoli zapomnieć o smaku tego dania...

gotowe w 1 godzina 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 45 minut Dodatkowo: 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Wątróbkę namaczamy w mleku przez 20 do 30 minut. Odsączamy na sicie, a następnie na papierowym ręczniku.

  2. 2
    Step2Logo

    Odsączoną wątróbkę obsypujemy mąką. Smażymy na oleju a następnie dodajemy pokrojoną cebulkę. Smażymy ok 10 - 15 minut.

  3. 3
    Step3Logo

    Usmażoną wątróbkę wkładamy do garnka i zalewamy wodą, aby nie wystawała. Dodajemy przyprawy. Dusimy ok. 20 - 30 minut.

  4. 4
    Step4Logo

    Wątróbkę podajemy z ziemniakami, kaszą albo ryżem. Jako przystawka, doskonale smakuje obsypana owocami granatu.

Wątróbka drobiowa przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję