Wątróbka drobiowa przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Wątróbka jest źródłem witaminy A, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego narządu wzroku. Przygotowanie obiadu z wątróbką jest niezwykle proste, należy jedynie pamiętać o przyrządzaniu świeżego mięsa i dokładnym namoczeniu go w mleku. Uzupełnienie przepisu o smażoną cebulkę, długo nie pozwoli zapomnieć o smaku tego dania...

gotowe w 1 godzina 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minuty Gotowanie: 45 minut Dodatkowo: 30 minuty

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Wątróbkę namaczamy w mleku przez 20 do 30 minut. Odsączamy na sicie, a następnie na papierowym ręczniku.

  2. 2
    Step2Logo

    Odsączoną wątróbkę obsypujemy mąką. Smażymy na oleju a następnie dodajemy pokrojoną cebulkę. Smażymy ok 10 - 15 minut.

  3. 3
    Step3Logo

    Usmażoną wątróbkę wkładamy do garnka i zalewamy wodą, aby nie wystawała. Dodajemy przyprawy. Dusimy ok. 20 - 30 minut.

  4. 4
    Step4Logo

    Wątróbkę podajemy z ziemniakami, kaszą albo ryżem. Jako przystawka, doskonale smakuje obsypana owocami granatu.

Wątróbka drobiowa przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję