Zapiekane ziemniaczki

(bezglutenowa)

Fajny pomysł na sympatyczny posiłek dla całej rodziny. Zapiekane ziemniaczki można jeść samodzielne albo wraz z mięsem drobiowym lub parówkami.

gotowe w 50 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Ziemniaki dobrze myjemy, by usunąć cały piasek i w skórkach gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 2
    Step2Logo

    Siekamy 1 ząbek czosnku i pieczarki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Przyprawiamy i smażymy, aż pieczarki ściemnieją. Odstawiamy do ostygnięcia.

  3. 3
    Step3Logo

    Siekamy pozostały czosnek, dodajemy do śmietany razem z solą i pieprzem. Łączymy z pieczarkami, mieszamy.

  4. 4
    Step4Logo

    Ugotowane ziemniaki odcedzamy i kiedy ostygną, nacinamy, robiąc w środku miejsce na sos. Zalewamy, układamy w naczyniu żaroodpornym. Na koniec posypujemy wszystko startym serem. Zapiekamy przez 20 minut. Smacznego!

Zapiekane ziemniaczki
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję