Zapiekanka babci Zosi

(natalina4)

Ości to nie jeden powód,dla których wielu z nas unika ryb.

gotowe w 1 godzina 15 minut

Średnie

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 60 minut Gotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Umyte,osuszone filety skropić sokiem z cytryny,posolić,popieprzyć,na godzinę wstawić do lodówki.

  2. 2
    Step2Logo

    Seler obrać,pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny.Cebulę posiekać,grzyby pokroić w paski.Na oleju zeszklić cebulę,dodać pieczarki,seler i ,mieszając,chwilę smażyć na silnym ogniu.Wsypać natkę i tymianek,wlać bulion,doprawić pieprzem i solą,zmniejszyć ogień i dusić 10 minut.Rybę oprószyć mąką,usmażyć na oleju.Pomidory obrać,pokroić na plastry.

  3. 3
    Step3Logo

    Przełożyć masę selerowo - pieczarkową do wysmarowanego masła i posypanego tarą byłką żaroodpornego naczynia.Na niej ułożyć rybę,pomidory,posypać serem i wiórkami masła.zapiekać,aż się stopi.

Zapiekanka babci Zosi
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję