Ziemniaczane paluszki

(natalina4)

Przysmak mojej rodziny.

gotowe w 1 godzina 5 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 50 minut Gotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Gorące ziemniaki przeciśnij przez praskę, ostudź. Smalec posiekaj z mąką. Wsyp szczyptę soli, proszek do pieczenia, dodaj jedno jajko oraz ziemniaki, wyrób gładkie ciasto.

  2. 2
    Step2Logo

    Z ciasta uformuj cienkie wałeczki. Wierzch posmaruj pozostałym roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem.

  3. 3
    Step3Logo

    Paluszki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz na złoty kolor ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni C.

Ziemniaczane paluszki
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję