Ziemniaczane paluszki

(natalina4)

Przysmak mojej rodziny .

gotowe w 1 godzina 5 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 50 minuty Gotowanie: 15 minut

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Gorące ziemniaki przeciśnij przez praskę , ostudź . Smalec posiekaj z mąką . Wsyp szczyptę soli , proszek do pieczenia , dodaj jedno jako oraz ziemniaki , wyrób gładkie ciasto .

  2. 2
    Step2Logo

    Z ciasta uformuj cienkie wałeczki . Wierzch posmaruj pozostałym roztrzepanym jajkiem , posyp sezamem .

  3. 3
    Step3Logo

    Paluszki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Piecz na złoty kolor 15 minut w temperaturze 200 stopni C .

Ziemniaczane paluszki
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję