Zupa gulaszowa przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Zupa gulaszowa to tradycyjna pozycja kuchni węgierskiej, mało popularna w Polsce. Ma niepowtarzalny smak, który warto wypróbować we własnym domu!

gotowe w 2 godziny

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 1 godzina 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę oraz wyciśnięty czosnek i smażymy na niewielkim ogniu ok. 10 minut, często mieszając, aż do zrumienia cebuli.

  2. 2
    Step2Logo

    Dodajemy mięso i smażymy, aż przyrumieni się ze wszystkich stron. Dodajemy marchewkę, paprykę w proszku, kminek, pomidory wraz z sokiem oraz wywar. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Starannie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie przykrywamy i godzinę dusimy na maleńkim ogniu, aż mięso zmięknie.

  3. 3
    Step3Logo

    Przygotowujemy kluseczki. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy cebulę i smażymy na małym ogniu około 10 minut, często mieszając, aż się zeszkli. W misce ucieramy jajko z mlekiem, dodajemy cebulę, pietruszkę i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy.

  4. 4
    Step4Logo

    Gulasz podajemy na gorąco w podgrzanych, głębokich talerzach, posypany siekaną natką pietruszki.

Zupa gulaszowa przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję